Preview Mode Links will not work in preview mode

Vi är TV-spelspodden (från vänster till höger):

  • Amanda Stéen
  • Aaron Vesterberg Ringhög
  • Lillie Klefelt
  • Jesper Englin
  • Liza Lind

TV-spelspodden är en podcast skapad med ett syfte om att lyfta nya perspektiv inom kulturen. Vi tror att fler perspektiv kan bredda vår egen syn på vad kulturen faktiskt är och betyder för många, och därmed även tillåta ett samtal som inte nödvändigtvis behöver följa samma mall som normen. 

Feb 10, 2018

Fyra miljarder dollar.

Så mycket tjänade Activision Blizzard på så kallade köp i spel under sitt rekordår 2017. Intäkter från spel som Call of Duty: WWII, Overwatch, Hearthstone, Candy Crush och Destiny 2. Självklart ser vi liknande framgångar även hos Electronic Arts, Take Two och Ubisoft. Inget nytt under solen.

Aaron och Amanda får hjälp av Ida och Andrew i vårt fjärde avsnitt när vi tittar närmare på denna numera rotade inkomstkälla för både utgivare och utvecklare - stora som små. Självklart vill vi också höra hur du ställer dig till dessa mikrotransaktioner.

Spenderar du pengar via mikrotransaktioner i spel och hur känner du inför det?

Utöver det snackar vi såklart en hel del Monster Hunter: World och Twitch nya riktlinjer för innehållsskapare efter att vi tagit oss en funderare kring era svar på förra veckans fråga om Nintendo Switch Online.

Länkar:
Activision Blizzard
Playstation 4 uppdatering
Twitch nya riktlinjer
Polygon-artikeln om Mixer

Här hittar du Ida Alander:
www.johanochida.se
http://twitter.com/andraideal

Här hittar du Andrew Brierly Chramer:
www.trekraften.net
http://twitter.com/AndrewBrierly 

Kontakta TV-spelspodden:
Twitter
Facebook
Instagram
Mail
Hemsida
Loading